Webpage.ba - pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Informacije koje je poželjno znati prije izrade web stranice.

Klijenti u pravilu bolje razumiju specifičnosti izrade web stranica ukoliko pročitaju pitanja i odgovore.


O: Domena je internet adresa koja upućuje na server na kome se nalazi tražena internet stranica. To je adresa koju trebate upisati u internet preglednik, kao što su Explorer, Firefox, ili Chrome, kako bi se željena stranica učitala sa servera. Primjer: Kada u internet preglednik upišete www.webpage.ba učita se naša stranica.
O: Naziv domene treba da prestavlja, u jednoj ili više riječi, srž namjene web stranice. Originalan naziv koji adekvatno predstavlja sadržaj i namjenu web stranice je uvijek bolji od generalizovanog naziva koji uopšteno upućuje na sadržaj. Mi ćemo Vam pomoći pri odabiru naziva domene.
O: Sve domene .ba, .com., .gov, .org...itd možete zakupiti preko Webpage.ba. Nakon odabira dostupne domene slijedi jednostavni proces zakupljivanja domene. Minimalni period za zakup je godina dana.
O: Da, GRATIS (besplatne) domene izdajemo na godinu dana uz specifične pakete izrade web stranica ili web hostinga kao nagradu klijentima za izbor naših proizvoda ili usluga.
O: Web ili internet stranica je skup tekstova, slika, videa i ostalih sadržaja i programskog koda koji određuje na koji način će se taj sadržaj prikazati u web pregledniku, tj. kako će te ga Vi vidjeti u Exploreru, Firefoxu, ili Chromeu.
O: Pregledajte postojeće opcije na Webpage.ba. Zatražite besplatnu ponudu za izradu web stranice i u roku od 24 sata imat će te ponudu skrojenu prema Vašim potrebama i zahtjevima. Ponudu možete dobiti mailom ili poštom, a za dodatne detalje iz ponude možete nas kontaktirati putem telefona.
O: Tekstove, slike, video materijale i ostale multimedijalne sadržaje priprema klijent i isporučuje ih za Webpage.ba kako bi sadržaj bio ugrađen u strukturu web stranice. Webpage.ba osoblje će pružiti potrebnu asistenciju prilikom obrade sadržaja kako bi isti izgledao što profesionalnije. Za posebne zahtjeve, Webpage.ba može preuzeti kompletnu pripremu svih sadržaja.
O: Search engine optimization ili optimizacija web stranica je proces prilagodbe web stranice za internet pretraživače poput Google Search, Bing ili Yahoo pretraživača. Jednostavnim jezikom, to je proces kojim prilagođavamo web stranicu kako bi je potencijalni posjetioci lakše pronašli i posjetili.
O: Osnovna SEO usluga i indeksiranje u svjetski poznate pretraživače je uključeno u izradu svake web stranice. Detalje i opcije proširene SEO usluge možete pogledati na našoj SEO stranici.
O: Responsive web dizajn i adaptivni sadržaj - automatsko prilagođavanje. Ovakva vrsta web dizajna omogućava automatsko prilagođavanje web stranice veličini ekrana koji posjetilac koristi. Tako se stvara jedinstveno korisničko iskustvo, tj. web stranica, zajedno sa svojim sadržajem, se jednako kvalitetno prikazuje na svim uređajima.
O: Od 2015.god. RESPONSIVE dizajn je uključen u izradu svih web stranica, aplikacija i sadržaja. Pročitajte više na RESPONSIVE dizajn stranici.
O: Nema prosječne cijene. Webpage.ba osoblje kreira ponude prema specifičnim zahtjevima i potrebama klijenata i prema tome i cijenu za tu vrstu proizvoda i usluge. Ono što nas odlikuje je da nas klijenti preporučuju kao cjenovno prihvatljive.
O: U cijenu izrade web stranica je uključena kompletna izrada i testiranje, te postavljanje web stranice na server. Nakon testiranja, klijent dobija sve informativne podatke u elektronskoj formi i od tada je klijent odgovoran za svoju web stranicu.
O: Nakon izrade web stranice i testiranja, klijent postaje vlasnik iste te samim tim preuzima odgovornost za tehničku ispravnost i održavanje web stranice, kao i ažuriranje aktuelnog sadržaja. Webpage.ba nudi dodatne opcije tehničkog održavanja web stranica i ažuriranja sadržaja i te opcije se plaćaju zavisno od vrste web stranice i količine sadržaja. Ukoliko su Vam navedene opcije potrebne, zatražite besplatnu ponudu ili nas kontaktirajte telefonom.
O: Da, prihvatali smo različite popravke do sada i uspješno smo ih završavali. Cijenu odredimo nakon procjene posla i ono što popravljamo su dijelovi koji sadrže greške ili nisu adekvatno ažurirani. Ono što ne radimo je redizajn ili kompletna rekonstrukcija web stranice koja je u startu loše urađena. U tom slučaju isplativije je i za nas i za klijenta izraditi novu web stranicu.
O: Ukoliko uzmemo u obzir da je registracija domene završena i da je web hosting paket konfigurisan za tu domenu, jednostavnu prezentacijsku stranicu možemo završiti za jedan dan. Ova vrsta stranica je cjenovno veoma prihvatljiva, a svoju djelatnost, ili firmu, možete efektno predstaviti iako ste vremenski ograničeni.
O: Da, Webpage.ba je registrovana firma. Nakon završenog posla i primopredaje klijent dobija ovjerenu fakturu i fiskalni račun.
Prilikom testiranja i primopredaje web stranice, ili ostalih dodatnih usluga, svaki klijent se osobno uvjeri u ispravnost urađenog posla koji može i sam testirati. Dodatno, možete pročitati šta kažu drugi o nama i uvjeriti se.
O: Možemo Vam obezbjediti sve dostupne usluge. Jednostavno odaberite šta želite i to ćemo obezbjediti. Ukoliko neku od usluga ili proizvoda koje tražite nemamo u našem programu, potrudit ćemo se da to nabavimo u Vaše ime ili da posredujemo za Vas.
Webpage.ba - pitanja i odgovori podrška

Ukoliko se u ponuđenim pitanjima i odgovorima ne nalazi informacija koju tražite, molimo koristite formu ispod. Hvala.

Forma za specifičan upit

Verifikujte reCaptcha - "Nisam robot".Saznajte više o web hostingu

Generalno, uputstva, pitanja i odgovori. Potražite informacije koje trebate ili nas kontaktirajte.

Webpage.ba logo

Webpage.ba - Izrada web stranica i web hosting

info@webpage.ba
podrska@webpage.ba
M: +387 62 016 016
A: Mustafe Hukića 7, 75000 Tuzla, FBiH
Uslovi korištenja
Politika privatnosti
EV SSL Certificate

Back To Top