Webpage.ba - Responsive web dizajn

Responsive web dizajn i adaptivni sadržaj su standard današnjice

(eng. Responsive Web Design - RWD)

Dizajn koji se automatski prilagođava veličini ekrana.

Sadržaj je moguće adaptirati prema vrstama specifičnih uređaja.

Od 2015. god. sve stranice izrađujemo u RESPONSIVE formatu.


Šta je Responsive web dizajn i koje su prednosti?

Responsive web dizajn i adaptivni sadržaj.

Automatsko prilagođavanje
Ovakva vrsta web dizajna omogućava automatsko prilagođavanje web stranice veličini ekrana koji posjetilac koristi. Tako se stvara jedinstveno korisničko iskustvo, tj. web stranica se jednako kvalitetno prikazuje na svim uređajima.
Adaptivni sadržaj
Responsive web dizajn omogućava adaptaciju sadržaja prema vrsti uređaja korisnika. Primjer: pojedini detalji ili tekst dobro izgledaju na velikom ekranu, ali su višak na mobitelu - mi ih onda programiramo tako da se ne pojavljuju na mobnilnim uređajima.
SEO
Prema mišljenju većine stručnjaka iz polja informacionih tehnologija responsive web dizajn predstavlja odličnu SEO praksu. U prevodu, ispravna optimizacija web stranice omogućava dostupnost iste svim korisnicima podjednako.
Mobilno pretraživanje ili surfanje čini skoro 40% pregleda
Ukoliko Vaš web site nije napravljen u responsive tehnologiji propuštate priliku da sadržaj web stranice predstavite velikom broju korisnika. Mobilno pretraživanje je u stalnom porastu i taj trend će se nastavljati i u budućnosti.Webpage.ba - responsive web dizajn

Tehnički aspekti i programiranje

Ko, kada, kako?

Firme i pojedinci
Skoro sve najveće i najpoznatije svjetke firme i pojedinci profesionalci su svoje web stranice adaptirale prema Responsive web dizajnu kako bi osigurale jedinstveno korisničko iskustvo za svoje posjetioce.
Naša web stranica i stranice klijenata
Naša web stranica je izrađena u responsive formatu i koristi adaptivni dizajn i sadržaj koji se mijenjaju prema veličini ekrana. Isti standard obezbjeđujemo, od 2015.god. i za sve nove web stranice koje izrađujemo za klijente.
Reprogramiranje starijih web stranica
Skoro sve web stranice se mogu reprogramirati, ali bi za neke, zavisno od starosti koda, teme ili platforme koji su korišteni u izradi, to bilo prezahtjevno ili preskupo, a efekat ne bi bio potpun.Webpage.ba logo

Webpage.ba - Izrada web stranica i web hosting

info@webpage.ba
podrska@webpage.ba
M: +387 62 016 016
A: Mustafe Hukića 7, 75000 Tuzla, FBiH
Uslovi korištenja
Politika privatnosti
EV SSL Certificate

Back To Top